Fesleğenli Erişte tarifi
  • Malzemeler

    • 4'er yemek kaşığı fesleğen
    • Nane ve kişniş
    • 2'şer tatlı kaşığı limon suyu
    • Kırmızıbiber ve zencefil
    • 2 yemek kaşığı soya sosu
    • 4 yemek kaşığı tavuk suyu
    • 2 adet domates
    • 60 gram soya filizi
    • 120 gram Çin eriştesi
  • Yapılışı

    1. Fesleğeni, naneyi, kişnişi, limon suyunu, kırmızıbiberi, zencefili ve soya sosunu harmanlayın.

      4'er yemek kaşığı limon suyu ve tavuk suyunu bir kabın içinde karıştırın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın, soya filizini suda kaynattıktan sonra süzün ve soğuk suda tutun.

      Çin eriştesini tuzlu suda haşlayıp, süzgeçten geçirin. Tüm malzemeleri erişteye ilave edin. Makarnayı domates ve soya filiziyle servis yapın.