Patlıcan kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram kuşbaşı et
    • 2 adet soğan
    • 3 adet domates
    • 2 adet sivri biber
    • 400 gram mantar
    • 5 dilim kaşar peyniri
    • Tuz, karabiber
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Püre için
    • 3 adet patates
    • 1 su bardağı süt
    • 1 çorba kaşığı margarin, tuz
  • Yapılışı

    1. Püre için patatesleri haşlayıp ezelim. Süt, yağ ve tuzu ekleyip karıştırarak püreyi hazırlayalım. Patlıcanların kabuklarını soyalım. Önce boylamasına sonra enlemesine keselim. Yarım saat tuzlu suda bekletip yağda kızartalım. Eti tencereye alıp kısık ateşte yağsız olarak pişirelim. Soğanları yemeklik doğrayalım ve zeytinyağında kavuralım. Üzerine ufak doğranmış biber, haşlanmış mantar, küp doğranmış domates ve tuz ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Patlıcanlardan iki tanesini fırın tepsisine ortada boşluk kalacak şekilde enlemesine yerleştirelim. Diğer iki patlıcanı yine ortada boşluk kalacak şekilde patlıcanların üzerine boylamasına yerleştirelim. Boşluğa bir kaşık kavrulmuş etten koyalım. Üzerine patlıcanları aynı şekilde hazırlayalım. 250 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırından çıkarmadan önce üzerlerine birer dilim kaşar peyniri yerleştirelim. Peynir eriyince, fırından alıp sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.