Civciv tarifi
  • Malzemeler

    • Patates
    • limon tuzu
    • çok az sıvı yağ
    • havuç
    • çörek otu
    • maydanoz
    • marul
    • tuz
  • Yapılışı

    1. Patatesleri haşlayıp, sıcakken eziyoruz.İçine tuz ve limon tuzunu ekleyip 24 saat soğukta dinlenmeye bırakıyoruz.Dinlenen püreden yumurta büyüklüğünde alıp avcumuzda oval bir biçim oluşturarak civcivin gövde kısmını yapmış oluyoruz.Daha sonra yuvarladağımız gövdenin ucunu hafifce bastırıp civcivimizin kafası için zemin hazırlıyoruz.Gövdeyle orantılı olarak püreyi yuvarlayıp o zemine yerleştiriyoruz.Çörek otundan göz,havuçtan(kibrit çöpü inceliğinde)burun, maydanozdan kanat yaparak civcivimizi tamamlıyoruz.servis kabının zeminine marul döşeyip civcivleri yerleştiriyoruz. afiyet olsunn.

      Bize bu tarifi Ankaradan yollayan Hacer hanıma teşekkür ederiz.