Beşamelli kereviz tarifi
  • Malzemeler

    • 2 büyük boy kereviz
    • 200 gram mantar
    • 1 adet soğan
    • 100 gram sıvıyağı
    • 1 limon suyu
    • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
    • Karabiber, tuz
    • Beşamel sos için
    • 2 kahve fincanı un
    • Yarım kg süt
    • 1 yumurta sarısı
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Kerevizleri soyup ikiye keselim. Orta kısımlarını biraz oyup, kaynamış limonlu suda haşlayalım. Haşladıktan sonra soğuk su dolu bir kaba alalım. Soğan, mantar ve çarliston biberleri ince kıyıp, sıvı yağın yarısı ile tavada kavuralım. Kara biber ve tuz ilave edelim. Soğuk suda beklettiğimiz kerevizleri yayvan bir fırın tepsisine alalım ve ortalarına hazırladığımız mantarlı harcı paylaştıralım. Beşamel sos için, sıvı yağın kalan yarısını bir tavada kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan una sürekli karıştırarak, önce süt, sonra da yumurta sarısı ve tuzu ilave edelim. Sos kaynayınca ocaktan alalım. Hazırladığımız beşamel sosu kerevizlerin ortasını doldurduğumuz mantarlı harcın üzerine birer ikişer kaşık paylaştırıp, üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Tepsiyi fırına verelim ve kaşar peynirleri kızarıncaya kadar pişirerek servis yapalım.