Kuru baklava tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg baklavalık un
    • 3 adet yumurta
    • Yarım çorba kaşığı tuz
    • 2 su bardağı su
    • Yarım kilo nişasta
    • 400 gram tereyağı
    • 2.5 su bardağı antep fıstığı
    • Şerbet için
    • 1 kg şeker
    • 3.5 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Geniş bir kaba unu eleyin.Ortasını çukurlaştırıp yumurtaları kırın.Tuzu ve suyu ekleyin.Sert bir hamur olana dek yoğurun.Üzerine nemli bir bez örterek 20 dk. bir yerde bekletin.Dinlenen hamuru kabın içinden çıkartın.12 eşit parçaya bölün.Üzerine nişasta serpin.Elinizle her bir hamur parçasını yassı hale getirin.Düz bir zemin üzerinde oklava ile olabildiğince ince açın.Açma sırasında oklavaya hamurların yapışmaması için nişasta serpin.Açtığınız yufkaların büyüklüğünde bir tepsinin içini yağlayın.Yufkaları tepsiye tek tek dizerken aralarına eritilmiş tereyağını bir fırça ile sürün.Yufkaların yarısını bu şekilde dizdikten sonra dövülmüş fıstığı serpin.Diğer yufkaları da aralarına eritilmiş tereyağı süzdükten sonra fıstığı üzerine dizin.Sonra bir bıçağın uç kısmı ile tepsinin kenarında kalan hamuru içeriye doğru sıkıştırın.Yine bıçakla kareler kesin.Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün.Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında hamurun üzeri kızarana kadar pişirin.Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatıp şurup yapın.Fırından çıkartığınız baklavanın üzerine dökün.Şerbeti çektikten sonra servis yapın.