Mantarlı iç pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram mantar
    • 2 su bardağı pirinç
    • 5 su bardağı sıcak su
    • 5-6 yemek kaşığı tereyağı
    • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 1 soğan
    • 1 çay bardağı üzüm
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Mantarları enlemesine dilimleyin.Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında pembeleştirin.Mantarlarıda ekelyip tuz ,karabiber serpip 2-3 dk. kavurun.
      Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye ilave edin.Mantarlarla beraber
      2-3 dk. kavurun.5 su bardağı sıcak su,sıvıyağ ve kuş üzümünü ekleyip pişirin.Pilav pişnce tencereyi ateşten alıp 10 dk. dinlendirip servis yapın.