Fırında sebze müjver tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet patlıcan
    • 2 adet kabak
    • 2 adet havuç
    • 1 adet orta boy patates
    • 1 küçük soğan
    • maydanoz
    • dereotu
    • 200 gram rendelenmiş taze kaşar
    • 3 adet yumurta
    • 1 yemek kaşığı z.yağı
    • 1 yemek kaşığı un
    • tuz,karabiber,pul biber
  • Yapılışı

    1. 2 Adet patlıcanı ateşte közleyin
      kabuklarını soyarak doğrayın.

      2 ad kabak,2 adet havuç, 1 küçük soğan, 1 ortaboy patatesi rendeleyin.

      Bol maydonoz ve dereotu doğrayın.

      bütün malzemeleri derin bir kaba alın.

      200 gr tazekaşarı rendeleyip 100 gramını katın.

      3 adet yumurta, yeterince tuz,karabiber,pulbiberi,1 yemek kaşığı z.yağı ve 1 kaşık un ilave ederek iyice harmanlayın.

      Fırın borcamını hafif yağlayıp malzemeyi güzelce yağlayın.

      180 derece ısıtılmış fırında pişirin. üzeri hafif kızarınca artan kaşarıda üzerine serperek, 5 dk daha fırında tutun.

      Çok hafif ve besleyici vitamin deposu bir ara öğün yemeğidir,

      Arzu eden önce soğanı sonrada diğer sebzeleri
      tavada kavurup soğuttuktan sonra da diğer malzemelerle harmanlayıp,devam edebilirler.


      AFİYET OLSUN

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Merih Parlak'a teşekkür ederiz.