Kadayıf Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram tel kadayıf
    • 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 su bardağı ceviz
    • Muhellebisi için
    • 1 kg süt
    • 2 kaşık un
    • 2 kaşık nişasta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 paket kremşanti
    • 1 paket vanilya
  • Yapılışı

    1. Kadayıfları 2-3 saat önceden buzdolabına koyun.Donduktan sonra ufalayıp bir taraftan tereyağını eritin.Kadayıf ,ceviz ve şekeri koyup kavurun.

      Kreması için süt ,un ,nişasta ve şekeri bir tencerede koyulaşana kadar pişirin.Soğuduktan sonra 1 paket kremşanti ,1 paket vanilya koyup mikserde çırpın.Diktörtgen borcama kadayıfın yarısını döküp üzerine muhellebi ve en sona kalan kadayıfıda serpip buzdolabna koyun.Üzerini örtmeyin.
      Not:Bu tatlıyı yaptığınız gün tüketin aksi takdirde kadayıflar yumuşar.