Balkabağı tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 kg balkabağı
    • 1 su bardağı pudraşekeri
    • 15 adet kedidili bisküvi
    • Yarım çay bardağı acıbadem likörü
    • Yarım litre çırpılmış krema
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • Üzeri için
    • Yarım su bardağı ufalanmış badem
    • 1 su bardağıkrem şanti
    • 1 çorba kaşığı kakao
  • Yapılışı

    1. Kabakları irice dilimleyip az suda iyice haşlayalım. İçine pudraşekerini ve tarçını ilave edip blendırdan geçirelim. Kedidili bisküvilerini sulandırılmış likörle ıslatıp orta boy bir fırın kabına aralıksız dizelim. Üzerine balkabağı püresini yayalım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara bölümünde üzerini 10 dakika kızartalım. Fırın kabını fırından çıkartıp soğutalım. Dilimleyip sırasıyla krem şanti, kakao ve badem ile süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.