Çikolatalı bavaruaz tarifi
  • Malzemeler

    • 5 adet yumurta sarısı
    • 2 su bardağı süt
    • 2 paket 80'er gram bitter çikolata
    • 500ml krema
    • 3/4 su bardağı tozşeker
    • 1 çay kaşığı vanilya
    • 3 yaprak jelatin+1.5 su çay bardağı soğuk su
    • Üzerine: Krem şanti
  • Yapılışı

    1. Çikolatayı rendeleyelim. Jelatinleri yumuşaması için soğuk suda bekletelim. Yumurta sarılarını toz şekerle birlikte bir kapta çırpalım. Süt, vanilya ve rendelenmiş çikolatayı bir tencereye koyup, kaynama noktasına gelene kadar bekletip ocaktan alalım. Şekerli yumurtalara, sıcak çikolatalı sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim. Karışımı tekrar ateşe oturtup sürekli karıştıralım. Koyulaşıp kaşıktan ağır ağır akana kadar pişirelim ve ocaktan alalım. Yumuşayan jelatinleri sıcak karışıma ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Karışımı ince bir süzgeçten geçirelim. Ara sıra karıştırarak soğutalım. Kalıpları badem yağı ile yağlayalım. Kremayı çırparak kabartalım ve soğuyan bavaruaza ekleyip karıştıralım. Karışımı kalıplara paylaştıralım. Buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Kalıpları ters çevirip servis tabaklarına çıkartalım. Krem şanti ile süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.