Pratik talaş böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet yufka
    • 100 gram margarin
    • 250 gram kıyma
    • 2 adet kuru soğan
    • Orkide sıvıyağ
    • 1 çay bardağı bezelye
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 adet yumurta
    • Çörek otu
    • Tuz, kara biber
  • Yapılışı

    1. Yufkamızı tezgaha serelim. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürelim, dilerseniz sıvı yağ da olabilir. Daha sonra ilk önce iki kenarı daha sonra karşılıklı diğer kenarları birleştirerek yufkamızı katlayalım. Katlanmış yufkayı dörde kesip iç harcımızı koyalım. Bir tavaya sıvıyağ koyalım, soğanı kavuralım kıymayı koyup tahta kaşıkla karıştıralım. Üzerine bezelye, tuz, kara biber ilave edip karıştırmaya devam edelim. Ocaktan alıp maydanozu da katalım. Dörde kestiğimiz yufkaların üzerine koyup talaş böreği gibi kapatıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Böreklerin üzerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüp, çörekotu ve susam serpip daha önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.