Ballı sütlaç tarifi
  • Malzemeler

    • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
    • 3 su bardağı süt
    • 1 fincan pirinç
    • 6 çorba kaşığı bal
    • Yarım su bardağı su
    • Süslemek için kakao
    • Çilek
  • Yapılışı

    1. İki çorba kaşığı süt ve mısır nişastasını bir kapta karıştıralım ve bir kenara ayıralım. Pirinci yarım bardak suyla yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pişirdiğimiz pirinçlere bal ve geri kalan sütü ilave ederek kısık ateşte arada bir karıştırarak 30 dakika kadar pişirelim. (Koyulaşırsa biraz daha süt ilave edelim). Karışıma, sütle karıştırdığımız mısır nişastasını ilave edelim ve 3 dakika daha kısık ateşte karıştırarak, iyice koyulaşmasını sağlayalım. Ballı sütlacı kalp şeklinde kalıplara dökelim, biraz ılıdıktan sonra buzdolabına koyalım. Servis yaparken, kalıpları ters çevirelim ve sütlaçları tabaklara çıkaralım. Sütlaçların üstlerini, tel süzgeçten elediğimiz kakaoyu serperek süsleyelim. Dilerseniz tabağın kenarını taze meyveler koyup servis yapalım. Afiyet olsun.