Biftek rulosu tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet soğan
    • 1 adet havuç
    • 1 çay kaşığı kara biber,
    • kimyon, tuz
    • 250 gram kıyma
    • 6 adet biftek
    • 1 çay kaşığı bezelye
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 1 su bardağı su
    • 1 çorba kaşığı margarin
  • Yapılışı

    1. Soğanı, havucu rendeleyelim. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğuralım. 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyelim. 6 adet bifteğin içine, hazırladığımız harcı dolduralım. Biftekleri rulo biçiminde saralım. Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturalım. İçlerini doldurduğumuz biftekleri, margarin ile hafifçe yağladığımız tepsiye dizelim. 1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştıralım. Bifteklerin üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp, servis yapalım.