Patates Topları tarifi
  • Malzemeler

    • 4-5 patates
    • 1 çorba kaşığı acı biber salçası
    • 2 çorba kaşığı domates salçası
    • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    • maydonoz
    • dereotu
    • Karabiber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Patatesleri haşlıyoruz.Sonrasında püre yapacak gibi çatalla eziyoruz.Sonra içine biber salçası, domates salçası,tuz ve karabiber ilave ediyoruz.İyice karıştırdıktan sonra elimizi biraz sıvı yağı ile ısladıktan sonra ufak tenis topu büyüklüğünde yuvarlaklar yapıyoruz. Kıydığımız maydonoz ve dereotuna bulayıp tabağımıza alıyoruz.(Acı biber salçası yoksa normal salça ve pul biber koyabiliriz. Görünüm olarakta çok hoş oluyor Lezzeti de çok hoş afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Gülay hanıma teşekkür ederiz.