Pekmezli muhallebi tarifi
  • Malzemeler

    • 5 su bardağı süt
    • 3 çorba kaşığı pirinç unu
    • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
    • 1 tatlı kaşığı un
    • 1 tatlı kaşığı tereyağ
    • Üzeri için
    • 2'şer çorba kaşığı üzüm pekmezi
  • Yapılışı

    1. Tencereye 5 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı pirinç unu, 2 çorba kaşığı buğday nişastası, 1 tatlı kaşığı un ve 1 tatlı kaşığı tereyağını koyalım. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirelim. Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatalım. Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltalım. Soğumaya bırakalım. Servis yapacağımız zaman muhallebiyi bıçakla dörde keselim. Üzerine 2'şer çorba kaşığı üzüm pekmezi gezdirip servis yapalım. Afiyet olsun.