Kısır tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım paketten biraz az köftelik bulgur
    • 2 adet domates
    • 2 adet salatalık
    • Yarım demet maydanoz
    • 3 adet sivribiber
    • 5-6 adet taze soğan
    • 1.5 çorba kaşığı domates salçası
    • Yarım çorba kaşığı acı biber salçası
    • (arzuya göre)
    • 1 tatlı kaşığı sumak
    • Yarım tatlı kaşığı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı nane
    • 1 adet limon suyu
    • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
    • Yeterince tuz ve su
  • Yapılışı

    1. Bulguru bir tencereye koyun.Üzerini biraz geçecek kadar kaynar su dökün.Bulgur suyunu çekip şişmesini bekleyin.Bu arada domates,salatalık ,biberleri küçük küçük doğrayın.Bulgurun içine salçayı koyup ezin.Limon suyu ,zeytinyağı ve baharatları karıştırın.En son doğradığınız sebzeleri ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıp servis yapın.