Ispanaklı börek tarifi
  • Malzemeler

    • 12 adet
    • 4 adet yufka
    • 250 gram ıspanak
    • 1 adet sooğan
    • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 8 adet mantar
    • 2 çorba kaşığı krema ,tuz
    • Üzeri için
    • 1 çorba kaşığı krema
    • Susam
  • Yapılışı

    1. Ispanakları ayıklayın ve yıkayın.İnce kıyın.Soğanı yemeklik doğrayın.1 çorba kaşığı sıvıyağda ,soğanı ve ıspanağı kavurun.Daha sonra 2 çorba kaşığı krema ve çok az tuz ilave edin.Suyunu çekene kadar pişirin.Ayrı bir yerde de küçük doğranmış mantarları 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile kavurun.Yufkalardan birini düz bir zemine serin.Ispanağın yarısını üzerine koyup diğer yufkayıda koyup mantarı yayın.Yufkaları 6 adet üçgen olacak şekilde kesin.Sigara böreği sarar gibi sarın.İçe doğru büküp yarım ay şekli verin.İki ucunu kürdanla tutturun.Yağlanmış bir tepsiye dizerek üzerine krema sürüp susam serpip 200 derecede üstü kızarana dek pişirin.