Kolay şam tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo irmik
    • 1 bardak dolusu şeker
    • 1 bardak su
    • 1 tatlı kaşığı karbonat
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı pekmez
    • isteğe bağlı süslemek için
    • fındık fıstık konulabilir
    • tarçınlıda deneyebılırsınız
  • Yapılışı

    1. Öncelikle yarım kilo irmiği bir bardak şekeri 1 tatlı kaşığı karbonatı 1 bardak suyu bır kapta karıştırıyoruz.sonra 2 yemek kaşıgı yağ ve pekmezi tepsimizi yağlar sekilde yayıyoruz. Sonra üzerine hazırlamıs olduğunuz malzemeleri döküyoruz.170 derece ısınmıs fırınımızda üstü kırmızılasıncaya kadar pişiriyoruz.tatlımız hazır oluncaya kadar şerbetımızı hazırlıyoruz tabıkı serbetı dokunce bırının soguk bırının sıcak olması gerekıyor.Onun için istenilirse ilk önce serbet yapılabılır o arada tatlımızda fırından cıkmıs olur serbet için 3 su bardak tozseker ve 2 ,5subardak suyu tencerede karısıtırıyoruz.Şerbetimiz kayanadığı zaman 2 damla limonumuzu ilave ediyoruz. 1 dakika sonra ocagın altını kapatabiliriz .tatlımız pistikten sonra serbetimizi üzerine dokuyoruz fındık fıstık ve tarcınla cok guzel bır susleme yapabilirsiniz.afiyet olsun

      Bize bu tarifi İskenderundan yollayan Gülşah hanıma teşekkür ederiz.