Cheken and tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • Göğüs eti,
    • patates
    • yufka
    • pul biber
    • karabiber
    • tuz
    • isteğe göre havuç ve bezelye
    • üstü için
    • yumurta sarısı
    • çörekotu
  • Yapılışı

    1. Göğüs etini ve patatesleri haşlayın.Patates ve tavukları küpküp doğrayıp bir kapta karıştırın.Sırasıyla pul biber kara biber ve tuz koyun. ( istenirse havuç ve bezelyeyi haşlayıp koyun ) yufkayı 4 bölün. (veya daha fazla )herbirinin içine eşit miktarda malzeme koyup kapatın ve fırını 250 dereceye getirip fırın ısınınca yufkaların üstüne yumurta sarısını sürüp çörek otunu ekleyip ve pişinceye kadar bekletin.

      Bize bu tarifi İzmirden yollayan Zeynep hanıma teşekkür ederiz.