Karışık salata tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet karnıbahar (tüm)
    • 1 adet karalahana (tüm)
    • 1 adet brokoli(tüm)
    • 1 kilo havuç
    • 1 baş sarımsak
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay bardağı zeytin yağı
    • 2 limon
  • Yapılışı

    1. Önce karnıbaharı dal dal bölün bir tencerede üzerini örtecek kadar suyla haşlayın,
      daha sonra aynı şekilde brokoliyi haşlayın, karalahanayı küçük küpler halinde doğrayın ve bir tencerede üzerini örtecek kadar su ile haşlayın, havuçları kabuklarını soyduktan sonra ikiye bölerek haşlatyın, tüm sebzeleri süzdükten sonra ;karnıbahar, brokoli ve havuçları küpler halinde doğrayın ve karalahanayıda ekleyerek büyük bir kasede karıştırın. Buzdolabına koyun ve soğumasını bekleyin

      Ayrı bir kasede ;limonları sıkın, sarımsakları tuz ile döverek limon suyuna ekleyin yeteri kadar zeytin yağını ekleyin ve karıştırın.

      Buzdolabından çıkardığınız sebze karışımın üzerine sosunuzu dökün tabaklara dağıtarak veya büyük bir servis tabağında i,steğe bağlı olarak servis edin. afiyet olsun

      Bize bu tarifi Adana'dan gönderen Canan Hanıma teşekkur ederiz.