Enginarlı Pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet çanak enginar
    • 1 bağ yeşil soğan
    • 2 su bardağı baldo pirinç
    • 1 adet orta boy kuru soğan
    • 1 demet dere otu
    • 1 demet maydanoz
    • 1 subardağı kuru üzüm
    • 5 adet küp şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığıkarabiber
    • 2 tatlı kaşığı tarçın
    • 2 adet limon
    • 1 su bardak zeytinyağ
    • 4 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Çanak enginarlar limon ile iyice ovulur ve yıkanır. Kuru soğan doğranarak yarım bardak zeytinyağında tuz ve şekerle kavrulur.Dörde bölünen enginarlar kavrulan soğaların üzerine dizilir limon suyu ile birlikte 4 bardak su konularak kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Piştigini anlamak için enginarlara çatal batırılır eğer çatal iyice batıyorsa enginarlar pişmiştir. (Pirinçi sıcak suda bekletiniz )Islatılmış pirinçi süzdükten sonra enginarların üzerine dökünüz.Pilav suyunu çekince sıcak suda ıslatılan kuru üzüm üzerine serpiştirilir.Bol taze soğan , dere otu ve maydanozu ince ince doğrayın üzümlerin üzerini kaplayacak şekilde dökünüz.Biraz demlenmeye bırakıldıktan sonra 1/2 zeytinyağı, karabiber ve tarçın dökülerek pilav yavaş yavaş karıştırılır.(Kaşıkla alttan üstalınarak ).Pilav demlemeye bırakılır. Ocaktan alınan pilav kalın bir örtüyle veya gazete kağıdıyla sarılarak iyice demllendirilir.Servis tabağına alınarak servis yapılır.AFİYET OLSUN.

      Bize bu tarifi BALIKESİR-Edremit-Akçay'dan gönderen Sabiha Zehra Hanıma teşekkur ederiz.