Taze fasulye kavurması tarifi
  • Malzemeler

    • 1/2 kg teaze fasulye
    • 200-250gr kıyma
    • 3 yumurta
    • 1 adet orta boy soğan
    • 3-4 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı soya sosu
    • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
    • 1/2 demet maydonoz
    • tuz,karabiber,kimyon,kekik,nane,sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Fasulyeler ayıklanıp yıkanır ve küçük küçük doğranır isteğe bağlı olarak buharda haşlanabilir,yağda kavrulabilir,çok az suyla suyunu çekene dek pişirilebilir.Fasulyeler piştikten sonra ayrı bir tencereye sıvı yağ konulur önce kıyma hafif rengi dönene dek karıştırılarak kavrulur sonra yemeklik doğranmış soğan ilave edilip soğanlar yumuşayana dek kavrulur.Tuz ve bütün baharatlarla soya sosu ve nar ekşisi eklenir. Kıyılmış maydonoz eklenip karıştırıldıktan sonra önceden pişirdiğimiz fasulye eklenir.En son çırpılmış yumurtalar pişen yemeğin üzerine dökülür ve yumurtalar pişene dek karıştırılarak pişirilip sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

      Bu tarifi Isparta'dan gönderen Nilay Demiral Hanım'a teşekkur ederiz.