Jöleli puding tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket limon jölesi
    • 3 adet kivi
    • 1 paket çilekli puding
    • 2.5 su bardağı süt
    • 6-8 adet bisküvi
  • Yapılışı

    1. Limon jölesini, üzerindeki tariften yarım çay bardağı eksik su ile hazırlayalım. Kalıbı şeffaf folyo ile kaplayıp, limonlu jölenin yarısını üzerine boşaltalım. Buzluğa koyup donmasını bekleyelim. Kivilerin kabuğunu soyup, dilimleyerim ve bir kısmını ayıalım. Kalan kivi dilimlerini donmuş jölenin üzerine dizelim. Kalan limon jölesini, kivilerin üzerine boşaltalım. Kalıbı tekrar donana dek buzlukta bekletelim. Bu arada çilekli pudingi, süt ile koyulaştırıp, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Soğuduktan sonra mikserle 2 dakika çırpalım. Bisküvileri kırıp, dolaptan çıkardığımız jölenin üzerine serpiştirelim. Bisküvilerin üzerine hazırladığımız pudingi döküp, yayalım. Servise dek buzlukta bekletelim. Servisten kısa bir süre önce buzlukan alıp, servis tabağına ters çevirelim. Şeffaf folyoyu çıkarıp, üzeri ayırdığımız kivi dilimlerini dizelim ve servis yapalım