Peynirli Patlıcan tarifi
  • Malzemeler

    • 3 bostan patlıcanı
    • Yarım kg kuzu kuşbaşı
    • 2 soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 4 domates
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 1 su bardağı sıcak su
    • 6 dilim kaşar peyniri
    • Kızartmak için sıvı yağ
    • 2-3 dal maydanoz
    • Tuz
    • karabiber
  • Yapılışı

    1. 1. Bostan patlıcanları alacalı soyup enine ikiye kesin. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletip süzün ve kurulayın.
      İçlerini bıçakla keserek çıkarın, patlıcanları bol yağda kızartın.

      2. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Sarımsakları ezin. 3 domatesin kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kalan domatesin kabuğunu soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Maydanozu yıkayıp kıyın.

      3. Margarini bir tavada eritip soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
      Domates, tuz, karabiber ve suyu ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

      Patlıcanları fırın kabına yerleştirip etli karışımla içlerini doldurun. Birer dilim kaşar peyniri ve domates ile üzerlerini kapatın.

      4. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir kızarıncaya kadar pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.