Çarşaf böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yufka
    • 2 adet yumurta
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 su bardağı su
    • İçi için
    • Yarım kg et
    • 1 adet soğan
    • 2 adet domates
    • Tuz, pul biber
  • Yapılışı

    1. Yumurtaların akını sarılarından ayıralım. Yumurta aklarını sıvıyağda çırpalım. Suyla karıştıralım. Fırın tepsisini yağlayalım. Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batıralım. İçini hazırlamaya başlayalım. Bunun için kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğradığımız soğanı ve domatesi tencerede kendi suyuyla pişirelim. Tuzunu ayarlayalım. Suyunu çekince ocaktan alalım. İlk yufkayı tepsiye serelim. Yufkaların tepsinin dışına kalan kısımlarını içe alalım. Yumurtaların sarısını, pulbiberle karıştırıp, en üste sürelim. 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.