Çatal çorba tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çay bardağı yeşil mercimek
    • 1 su bardağı aşurelik yarma
    • 6 su bardağı su
    • 1 adet soğan
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 300 gram kıyma
    • 1 tatlı kaşığı nane
    • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Önce yeşil mercimeği ayıklayalım. Yıkadıktan sonra yarma ile beraber derin bir tencereye koyalım ve tuzunu atalım. Üzerine altı bardak su ekleyelim. Kısık ateşe koyup, kaynayana kadar bekleyelim. Çorbamız kaynarken, soğanı ince ince doğrayalım. Daha sonra küçük bir tavaya alıp içine margarini koyalım. Üzerine kıymayı ekleyelim. Kıyma ve soğanı rengi değişene kadar iyice kavuralım. Daha sonra nane ve kırmızı pul biberi ekleyelim. Bir iki kez çevirip sosu hazırlayalım. Çorbayı servis tabağına koyalım. Hazırladığımız sosu çorbanın üzerine dökelim. Dilerseniz üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyelim.