Patlıcanlı tava böreği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Patlıcanlı tava böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet taze yufka
    • 3 adet közlenmiş patlıcan
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 1 çorba kaşığı un
    • 1 su bardağı rendelemiş kaşar peyniri
    • Tuz, karabiber
    • sıvıyağı
  • Yapılışı

    1. Büyük boy tavayı sıvı yağ ile yağlayıp bütün bir yufkayı serip, kenarlarından taşırıyoruz. Geriye kalan 2 yufkayı iri parçalar halinde parçalayıp su böreği gibi yarısına kadar koyduktan sonra közlenmiş patlıcanları kabuklarından soyup ince ince doğrayıp hazırlıyoruz. Bir tencereye margarini alıyoruz, eridikten sonra unu ilave edip kavuruyoruz. Kavrulmuş una patlıcanları üzerine alıp tahta kaşıkla 2-3 dakika kavurduktan sonra sütü, kaşar peynirini, tuzu ve karabiberini koyup, karıştırıyoruz. Kaynayınca tavadaki yufkanın üzerine döküp yayıyoruz. Üstüne yine yufka parçalarından serip en son tavadan sarkan yufkayı tavanın ortasında buluşturuyoruz. Tavayı ocağın üzerine alıp, kısık ateşte altını üstünü kızartıp pişme sırasında biraz sıvı yağ döküyoruz. Servis tabağına alınca ılık olarak kesip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.