Kakaolu Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
    • 8 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 2 çay kaşığı ak zencefil (toz halde)
    • 1 yumurta
    • 1 yemek kaşığı tepeleme saralle (arzuya göre 3-4 parça çikolata da olabilir)
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • Alabildiği kadar un
  • Yapılışı

    1. Tüm malzemeler yoğurulacak. Kulak memesi kıvamından biraz sert bir hamur elde edilecek. İri bir ceviz büyüklüğünde elde yuvarlanarak ve kurabiye kalıplarında istenilen şekil verilerek 180°C de 20-25 dk. pişirilecek.

      Bize bu tarifi İzmir'den gönderen Aslı Soyluer Hanıma teşekkür ederiz.