Patatesli ay çöreği tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • 3 orta boy patates
    • 1 küçük paket margarin
    • 2 yumurta(1i hamura 1 yumurta sarısı üzerine akı peynire konacak)
    • 1 kahve fincanı süt
    • 1 tatlı kaşığı maya
    • 2 kahve kaşığı tuz
    • 4 kibrit kutusu kadar peynir
    • yarım demet maydanoz
  • Yapılışı

    1. Un elenir ve ortasına sütle ezilmiş maya,haşlanıp püre yapılmış patates,yağ,1 yumurta,tuz konup yoğrulur.Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.Yumurtadan daha küçük parçalara ayrılır.Merdane ile açılıpiçine peynir ,maydonoz,yumurta akı karışımı konur.Sarılarak ay biçimi verilir.Yasğlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.AFİYET OLSUN.

      Bize bu tarifi Ankara'dan gönderen MELİKE YILMAZ Hanıma teşekkür ederiz.