Kolay milföy pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 2 yumurta,
    • 1 kahve fincanı süt,
    • 1 kahve fincanı yağ,
    • 1 kahve fincanı şeker,
    • aldığı kadar un,
    • 50 gram fındık veya fıstık,
    • 1 adet kabartma tozu,
    • Kreması için
    • 1 yemek kasığı un,
    • 1 su bardağı şeker,
    • 1/2 litre süt,
    • 1/2 paket margarin,
    • 1 yumurta
  • Yapılışı

    1. 1- 2 yumurtayı, 1 kahve fincanı sütü, yağı, şekeri bir kaba koyup karıştırınız.
      2- İçerisine, kabartma tozu karıştırılmış unu koyup oklavaya yapışmayacak kıvamda bir hamur yapınız.
      3- Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp 5-10 dakika dinlendiriniz.
      4- Her parçayı 30-35 cm. çapında daire şeklinde açıp yağlanmış tepsiye birer birer koyup hafif pembe renkte pişiriniz.
      5- Diğer tarafta bir tencereye 1 yumurtayı 1 kaşık unu, 1 su bardağı şekeri koyup sütü azar azar döküp karıştırınız.
      6- Tencereyi ateşe koyup karışımı muhallebi kıvamında pişiriniz.
      7- Ateşten alınca yağı koyup karıştırınız.
      8- Hamurları fırından alınca ılık hale gelince, ılık kremayı hamurların üzerine sürüp 4 adedini üst üste koyunuz.
      9- 4 katın üzerine de krema sürüp fındık, fıstıkla kaplayınız.
      10- Pastaları buzdolabına koyup donunca istediğiniz şekilde kesip servis yapabilirsiniz.

      Bize bu tarifi İzmitten yollayan Hazal hanıma teşekkür ederiz.