Zeytinli ekmek tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 su bardağı un
    • 1 paket hamur kabartma tozu
    • 3 adet yumurta
    • ½ su bardağı sıvı yağ
    • ½ su bardağı yoğurt
    • 200 gram beyaz peynir
    • ½ su bardağı fındık
    • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
    • 1 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin
    • tuz
    • karabiber
    • 1 adet yağlı kağıt.
  • Yapılışı

    1. Unu bir kapta eleyin. Kabartma tozunu ilave ederek iyice karıştırın. İçine sıvı yağ, yumurta, yoğurt, dereotu, tuz, karabiberi koyup karıştırın. Peyniri küpler halinde doğrayın. Fındık, zeytin ve peyniri de hamura ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serilmiş kalıba dökerek, sıcak fırında 40 dakika kadar pişirin.