Tuzlu bisküvi tarifi
  • Malzemeler

    • ½ Paket margarin
    • 3 su bardağı un
    • 100 gram kaşar rendesi
    • 1 paket hamur kabartma tozu
    • 1 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 yumurta
    • tuz
    • Süslemek için
    • çörek otu
  • Yapılışı

    1. Margarini oda sıcaklığında bekletin. Üç su bardağı una kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Kaşar peynirini rendeleyip margarin ile birlikte diğer malzemelerle birlikte karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Hamuru merdane yardımıyla 1 cm. kalınlığında açın. Sonra bisküvi kalıplarıyla şekilli parçalar çıkartarak yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine bir yumurta sarısını fırçayla sürün. En üste çörek otu serpiştirerek 170° C fırında 30-40 dakika bisküviler altın rengini alana kadar pişirin.