Turşu çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • Lahana tursusu
    • 3 su bardağı turşu suyu
    • 1 buçuk su bardağı kırmızı mercimek
    • 3 su bardağı köftelik bulgur
    • 1 yumurta
    • 1 adet soğan
    • Un
  • Yapılışı

    1. 3 su bardağı turşu suyunu 2 su bardağı suyu, şerit halinde doğranmış lahana turşusunu ve 1 buçuk su bardağı mercimeği tencereye koyup mercimekler pişene kadar kaynatıyoruz.

      Köftelik bulgur,yumurtanın akı, yeteri kadar un ve tuzla yalancı köfte hazırlıyoruz (küçük toplar halinde olursa daha lezzetli olur).

      Köfteler hazır olduğunda mercimeklerde piştiyse köfteleride tencereye koyabiliriz...

      En son aşama olarak ayrı bir tavada julyan usulü doğranmış soğanı yağda kavurup çorbanın içine katıyoruz. özellikle turşu sevenler için mükemmel bir çorba yöresel bir çorbadır.

      Not: Çorba turşu suyu ile yapıldığı için eğer tuzlu olursa biraz daha su katabilirsiniz...

      afiyet olsun...

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Cemile hanıma teşekkür ederiz.