Fındıklı Lezzet tarifi
  • Malzemeler

    • 1paket 250gr margarin
    • veya tereyağı
    • 1paket kabartma tozu
    • 1yumurta akı
    • 1 su bardağından biraz az dovulmus fındık
    • veya ceviz
    • un
    • Şerbeti için
    • 2 su bardağı su
    • 2 su bardağı toz seker
  • Yapılışı

    1. Öncelikle serbetini hazırlıyoruz ve 2 bardak su ile 2 bardak toz sekeri bir tencerede 5dk. kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.

      Tereyağını eritip daha sonra ılıtarak derince kabımıza alıyoruz sıcak olmamasına dikkat edelim.

      Ilık olması gerekiyor ki el dayanacak sekilde içerisine fındık tozlarını ,kabartma tozunu ve yumurta akını ekleyelim.Daha sonra da cok katı olmamak sartıyla ununu ekleyip ,yoguralım.

      Köfte seklinde rulo olarak sekillendirelim. Fırına verelim.Ben 150 derecede fanlı olarak yaklasık 15dk. pişiriyorum.

      Üzerine herhangi birsey sürmüyoruz.Kızarmaya baslayınca fırından cıkarıp sıcak tatlımıza soğuk serbetimizi dökelim.Denemelisiniz. Mükemmel bir lezzet. afiyet olsun.

      Bize bu tarifi İsvicre -Sion dan yollayan Aysun hanıma teşekkür ederiz.