Puf Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı un
    • 1 su bardağı su
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 adet yumurta
    • 1 tatlı kaşığı sirke
    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • Tuz
    • İçi için
    • 100 gram beyaz peynir
    • Maydanoz
    • Kızartmak için
    • Ayçiçek yağı
  • Yapılışı

    1. Unun ortasını açın, içine yumurta, yoğurt ve yağı koyun. Kabartma tozu ve suyu ekleyip hamur yapın.

      Üzerine bez örterek 15 dakika dinlendirin. İçi için peyniri elde ufalayın, maydanozları küçük küçük doğrayıp, karıştırın.

      Dinlenen hamuru altı eşit parçaya bölün. Bu parçaları tabak büyüklüğünde açın. Üçer üçer aralarını yağlayarak üst üste koyun.

      Daha sonra üç tane üst üste koyduğunuz parçalardan birini alın. Oklava ile açabildiğiniz kadar açın.

      Yufkanın yarısına hazırladığınız peyniri koyun. Kalan yarısıyla üzerini kapatın, kenarlarını elinizle bastırın. Bıçak veya kenarı sivri bir tabak yardımıyla kare parçalara ayırın.

      Diğer üçlü parçayı da aynı şekilde hazırlayın. Bol yağda iki tarafları pembeleşinceye kadar kızartın, servis tabaklarına alın.