Zeytinyağlı Ayva tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg Ayva
    • 2 adet orta boy kuru soğan
    • 1/2 çay bardağı dolmalık siyah üzüm
    • 1 adet kesme şeker
    • 1 adet havuç
    • limon suyu
    • 1 tutam tuz
    • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Yapılışı

    1. Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun. İstediğiniz şekilde doğrayıp limonlu suyun içine bekletin ki kararmasın. Tencerede çok ufak doğranmış soğan ve tavla zarı gibi doğradığınız havuçu zeytinyağınla birlikte tahta kaşıkla 2 dk kısık ateşte kavurun. Lİmonlu suda beklettiğiniz ayvaları ekleyin bir defa karıştırın. Yıkanmış süzülmüş üzümleri üzerine serpiştirin. 1 çay bardağı suyu da ilave edin Kesme şeker ve tuzu ilave edip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak ikram edin. Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi İstanbul'dan gönderen Nazan Yakal Hanıma teşekkür ederiz.