Ballı toplar tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • 200 gram tereyağı
    • 2 fincan tozşeker
    • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
    • 2 çorba kaşığı bal
    • 1 tutam tuz
    • 1 tutam tarçın
    • Yarım bardak su
    • Süsleme için
    • Hindistancevizi
  • Yapılışı

    1. Yağ eritilir ve soğutulur.Un ,yağ,şeker ve tuz yarım bardak su ile yoğurulur.Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Buzdolabında yarım saat dinlendirilir.

      Fırın 180 dereceye getirilerek ısıtılır.
      Bu arada ceviz ,bal ve tarçın karıştırılır.

      Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.Ortası çukur açılarak cevizli malzeme konur.Kapatılıp yağlanmış tepsiye dzilir.

      Fırında yarım saat pişirildikten sonra tozşeker ve hindistancevizi serpilip servis yapılır.