Peynirli poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 bardak ılık süt
    • Yarım paket kuru maya
    • 1 adet yumurta akı
    • (Sarısınıda üzeri için ayırın)
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • Yarım tatlı kaşığı tuz
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • Yaklaşık 4 su bardağı un
    • Üzeri için
    • 1 adet yumurtanın sarısı
    • İçi için
    • Maydanoz
    • Peynir
  • Yapılışı

    1. 1 bardak sütü ılıtın.Sonra içerisine kuru mayanızı ekleyip bir yerde bekletin.

      Bu arada bir kap içine ununuzu koyup ortasını çukur yapın.Oraya da tuz,şeker,yumurta akı sıvıyağ ve mayalı sütünüzü ilave edip yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

      Bu hamuru ılık bir yerde ocak yanı veya yeni ateşini kapattığınız ocak üstinde iki katına kabarana kadar bekletin.Yaklaşık en az yarım saat gibi.

      İçi için evde bulunan herhangi bir peyniri veya çökeleğinizi çok minik doğradığınız maydanozla karıştırıp hazırlayın.

      Yaklaşık olarak mayalanan hamurdan 20 adet toplar yapıp içine harcınızı koyun.

      Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.

      200 derecede 5 dk. ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin.

      Dilerseniz iç harcına kaşar peyniri veya istediğiniz başka bir malzemeyi kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.