Elmalı kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • 1 büyük paket margarin
    • (yumuşak,250 gr.)
    • 1 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 kahve kaşığı kabartma tozu
    • limon kabuğu rendesi
    • 1 kahve fincanı pudra şeker
    • yarım paket vanilya
    • MARMALET için
    • 3 ekşi elma
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 avuç ceviz içi veya fındık(dövülmüş)
  • Yapılışı

    1. Elmalar soyulup rendenelenir.şeker konup
      karıştırılır.
      Su koymadan hafif ateşle pişirilir.
      soğuyunca dövülmüş fındık,tarçın katılır ve
      un elenir.

      Ortasına yağ,yoğurt,pudra şekeri
      limon kabuğu rendesi, kabartma tozu konup
      yoğurulur.1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara
      ayrılır.9-10 cm.çapında açılıp hazırlanan
      marmelat konur.

      Sarılır,kat yeri alta gelmek üzere
      ay şekli verilir.ve tepsiye konar.orta hareketli
      fırında,pembe rengte pişirilir.Üzerine vanilyalı
      pudra şeker elenir.

      Bize bu tarifi Akdağmadeni den yollayan Y.emre adlı ziyaretçimize teşekkür ederiz.