Marmelatlı Bisküvi tarifi
  • Malzemeler

    • 25 tane küçük bisküvi için
    • 250 gram un
    • 140 gram oda sıcaklığında yağ
    • 2 yumurta (sarısı ayrılmış)
    • 50 gram pudra şekeri
    • 75 gram toz şeker (dışı için)
    • 1 paket kabartma tozu
    • Güzel bir koku için limon kabuğu rendesi
  • Yapılışı

    1. Yağ, şeker, yumurta sarıları ve son olarak kabartma tozu ile un karıştırılıp, yoğurulur. Elde edilen hamur 15-20 dakika dinlendirilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanan hamurun ortasına parmakucu ile çukur açılıp, toz şekere batırılır. 140 derece fırında beyazlığını koruyacak şekilde pişirilir. Pişmiş bisküiler, üstüne değişik çeşitlerde marmelatlar konularak süslenir.