Berlinli (BERLINER) tarifi
  • Malzemeler

    • 16 tane icin
    • 30 gram hamur mayası,
    • 1 yk. şeker,
    • 250 ml ılık süt,
    • 60 gram margarin,
    • 500gram un,
    • 40 gram toz seker,
    • biraz tuz
    • (parmagınızın ucuyla cok az birsey),
    • 1 yumurta,
    • aycicekyagı
    • Kızartmak icin
    • 200gram kiraz receli,
    • bir tepsi icinde toz seker
    • (hamurları icinde yuvarlamak icin)
  • Yapılışı

    1. Hamur mayasını elinizle kücültüp, 1 yk seker ile beraber sütün icinde eritin.

      Sonra sıcak bir yerde 10 dakika bekletin.Margarini kücük kücük kesip un,40 gr toz seker ,tuz ve yumurtayı bir kaba yogurmak icin koyun.Yogurun sonrada mixer ile daha yumusak bir hamur haline getirin.

      Hamurun üstünü kapatıp şisene kadar bekleyin.Sonra hamuru tekrar biraz yogurun.ondan sonra hamuru düz biryerde yuvarlayarak 16 tane cıkacak sekilde kesin.

      Sonra tane tane yuvarlak yapın ,aycicek yagını fritösün icinde kızartın.

      Sonra yaptıgınız top top hamurları ikiser dörder üc veya dört dakika kapagı kapalı kızartın.Onları cevirip üc-dört dakika kapaksız kizartın.

      Sonra onları cıkartıp kagıt mendile koyun. Yagını ceksin bitti.

      Sonra berlinlinin yan tarafından kücük bir delik acıp kiraz recelini bir şırınga yardımı ile bir tatlı kaşığı kadar icine sıkın.AFIYET OLSUN

      Bize bu tarifi Almanya dan yollayan Seher hanıma teşekkür ederiz.