Kuzu külbastı tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo kuzu külbastı
    • (küp küp kesilmiş)
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 adet soğan
    • Tuz,karabiber,pulbiber
    • Yarım su bardağı sıcak su
    • Tereyağ
    • Sosu için
    • Yoğurt
    • Sarımsak
    • 4 dilim ekmek
  • Yapılışı

    1. Soğanımızı jülyen kesip biraz tereyağında 3-4 dk. soteleyelim.Ardından etlerimizi ilave edip onlarıda yağda kahverengileştirelim.

      Sonra baharatarımızı isteğe göre ekleyip suyumuzu ,salçamızı katıp etlerimizi pişmeye bırakalım.

      Etler pişerken bir yerde yoğurt ve sarımsak karışımı hazırlayalım.İçerisine dereotu da ilave edebilirsiniz.

      Etlerimizin suyu biterse gene arada sıcak su ilavesi olabilir.Etlerimiz yumuşayınca altını ocağın altını kapatalım.

      Ekmeklerimizi minik küpler halinde keselim.Yayvan bir tavada yağ ile kızartalım.

      Tabağımıza önce yoğurtlu karışımımızı sonra etlerimizi en sonda ekmeklerimi koyalım.Eğer etlerin salçalı suyu var sa onu da hepsinin üstüne gezdirelim.

      Yanında güzel bir salata ile sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun.