Patlıcan kavurma tarifi
  • Malzemeler

    • 4-5 adet patlıcan
    • 1 baş soğan
    • 5 adet yeşil biber
    • 2 iri domates
    • 5 diş sarımsak
    • Salça
    • Tuz
    • Zeytinyağı
  • Yapılışı

    1. Patlıcanlar alacalı soyulur,parmak kalınlığında doğranıp tuzlu suda bekletilir.Zeytinyağında iri doğranmış soğanlar salça ile sotelenirken sırasıyla iri doğranmış biber, sarımsak, patlıcanlar ilave edilir,soğanla birlikte sotelenir.

      En son olarak kabukları soyulmuş domateslerde ilave edildikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.Arzuya göre üzeri kıyılmış maydonozla süslenebilir.Soğuk olarak servis yapılır.Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Antalya dan yollayan Nermin hanıma teşekkür ederiz.