Piliç mücver tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet tavuk göğsü
    • 2 adet patates
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 dal taze soğan
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 çay kaşığı limon suyu
    • 1 çay kaşığı karbonat
    • Yarım çay fincanı kaşar peyniri rendesi
    • 2 adet yumurta
    • Yarım çay fincanı un
    • Kızartmak için sıvı yağ
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Tavuk göğsünü yıkayıp biraz su ile haşlayıp ince ince doğrayın.

      Patatesleride haşlayıp rendeleyin.Maydanozu ince kıyın.Kuru soğanı rendeleyin.Taze soğan ince ince doğrayın.

      Tavuk etine patates,soğanlarmaydanoz ,limon suyu ,karbonat ,kaşar peyniri,yumurta ve baharatları ekleyin.

      Kızartma yağını tavada kızdırın.Kaşık ile harçtan koyarak pişirin.

      Piliç mücverlerini kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

      Maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın.