Reyhanlı makarna tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket kelebek makarna
    • Haşlamak için 2 litre su
    • 1 demet reyhan
    • 1 demet taze sarımsak
    • 3 ortaboy dometes
    • 3 adet yeşil biber
    • 3 tatlı kaşığı dometes salçası
    • Karabiber
    • 1 tatlı kaşığı tuz(suyuna)
    • 1 tatlı kaşığı tuz(sosuna)
    • 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Yapılışı

    1. Bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın.

      Kaynayan suya 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyun ve makarnayı ilave edin.8-10dakika pişirin (arzunuza göre diriliğini ayarlayın).

      Piştikten sonra 2 su bardağı soğuk su ekleyin ve süzün.Tavaya 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyun taze sarımsakları ,yeşil biberi,reyhanı ve dometesi küp küp doğrayın önce yeşil biberi,sarımsağı ,dometesi salçayı,reyhanı sırasıyla soteleyin,1 tatlı kaşığı tuz ilave edin,karıştırın ve ocaktan alın.

      Makarnaları servis tabağına alın hazırladığınız sosu ilave edin.Karabiberle süsleyin.

      Bize bu tarifi Bursadan yollayan Hürü adlı ziyaretçimize teşekür ederiz.