Zeytinli Açma tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı ılık süt
    • 1 su bardağı ılık su
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • 2 yumurta(akı hamuruna, sarısı üzerine)
    • 1 paket kuru yada yaş maya
    • alabildiği kadar un
    • 1 paket margarin yada tereyağ(oda ısısında)
    • İçi için
    • 1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış zeytin
    • 2 orta boy dometes (soyulmuş küp doğranmış)
    • Üzeri için yumurta sarısı çörekotu
  • Yapılışı

    1. Suyu, sütü derin kaba koyup ve mayayı eritin.Tuz,yağ, şeker, yumurta akını ekle karıştırın.

      Sonra azar azar elenmiş unu ilavesivle yumuşak bir hamur elde edin. (ele yapışmayacak kıvamda).

      Ilık ortamda mayalanana kadar bekletin.Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

      Dometesleri soy ve küp doğrayın.Mayalanan hamuru 2'ye bölün merdaneyle 1cm. inceliğinde açıp ve yumuşamış tereyağını üzerine sürüp mendil gibi katlayın.

      Kalan parçayada aynı işlemi uygulayıp buzlukta 30 dk. bekletin.

      Sonra tekrar hamuru açıp,pizza gibi kesip,zeytin ve dometesi koyup,rulo yapın ve tepsiye dizin.

      Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu ilave edin.180 derece ısıtlmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

      Bize bu tarifi Bursa dan yollayan Hürü adlı ziyaretçimize teşekkür ederiz.