Ispanaklı frittata tarifi
  • Malzemeler

    • 3 Çorba kaşığı zeytinyağı
    • 7-8 adet yeşil soğan, ince doğranmış
    • 600 gram ıspanak, yıkanmış, ayıklanmış, irice doğranmış
    • 2 Çorba kaşığı taze fesleğen, irice doğranmış
    • 150 gram Ezine peyniri, ufalanmış
    • 12 adet yumurta
    • ½ bardak (60 gr) Parmesan peyniri, ince rendelenmiş
  • Yapılışı

    1. Orta ateşte 2 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın. Yeşil soğan ve ıspanağı ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Tuz ve biberle tatlandırın.Fesleğen ve Ezine peynirini ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.

      Fırınınızı 180 C?ye ısıtın.
      Büyükçe bir kaseye yumurtaları kırıp hafifçe çırpın. Ispanak karışımını ve Parmesan peynirini ekleyin. İsteğe göre tuz ve karabiberle tatlandırın. Fırına girebilecek metal saplı bir tavada kalan 1 Çorba kaşığı zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Frittata karışımını tavaya döküp kısık ateşte 7-8 dakika pişirin. Önceden ısıtılmış fırında tamamen katılaşana kadar 7-8 dakika daha pişirdikten sonra dilimleyip sıcak olarak ya da oda sıcaklığında servis edin.