Puf börek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • 1.5 su bardağı yoğurt
    • 1 çay kaşığı dolusu karbonat
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Kızartma için sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Unu hamur yoğurma kabına alıp tuz ve karbonatı ekleyin. Unu harmanlayıp ortası açın ve yoğurdu ilave edin. Elinizle karıştırarak yoğurmaya başlayın.
      Hamur biraz toplanınca tezgah üzerine biraz un serpip hamuru tezgaha alın. Ele yapışmayan ve kulak memesi kıvamında bir hamur halini alıncaya kadar yoğurup hamuru top haline getirin ve üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
      Hamuru hafifçe unlanmış zeminde merdane ile yarım cm kalınlıkta açın. Bir su bardağı kullanarak bardağın ağız kısmı ile hamuru yuvarlak parçalar halinde kesin. Kızgın yağa atıp kabarıncaya ve altın sarısı renk alıncaya kadar börekleri kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
      *** Dilerseniz hamura tuz yerine 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip börekler piştikten sonra da üzerlerine pudraşeker serperek servis yapabilirsiniz.