Tavuklu Talaş Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet Kare Milföy Hamuru
    • 200 gram Tavuk Eti
    • 8 adet Taze Soğan
    • 1 adet Kuru Soğan
    • Yarım demet Dereotu
    • 1 adet Yumurta Sarısı
    • 2 çorba kaşığı Margarin
    • 1 su bardağı Tavuk Suyu
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Soğanları ince ince doğrayın.

      Tavuk etlerini haşlayın. Dere otlarını tavuk suyuna ekleyip tadının çıkmasını sağladıktan sonra süzün.

      Tavuk etlerini doğranmış soğanlar, tuz, karabiber ve tavuk suyuyla birlikte 5-10 dk kadar pişirin.

      Kare şeklindeki milföy hamurlarını merdaneyle inceltin. Hamurların ortasına hazırladığınız bu içten bir kaşık kadar koyup bohça şeklinde kapatın.

      Börekleri fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.