Sebzeli krep böreği tarifi
  • Malzemeler

    • Krep için
    • 2adet yumurta
    • 1.5 su bardağı un
    • 1.5 su bardağı süt
    • 1 çay kaşığı tuz
    • İç malzeme için
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 diş sarımsak
    • 2 adet kabak
    • 1 büyük havuç
    • 2 adet patates
    • 1 adet tavuk göğsü
    • 2 yemek kaşığı domates salçası, dereotu Baharat
    • (pul biber,tuz,karabiber,kekik,kimyon)
    • sos için
    • 1 su bardağı süt
    • 1 yumurta akı
    • 1 yemek tabağı çekilmiş ekmek içi ve çekilmiş doritos baharat karışımı
  • Yapılışı

    1. Krep yapımı:
      Tüm malzemeler karıştırılıp çırpılır.Akıcı bir kıvam elde edilir.Teflon tavada bir yemek kaşığı sıvı yağda arkalı önlü pişirilir. Krepler yapıldıktan sonra bir kenara konur.

      İç malzeme hazırlama:
      Soğan yemeklik doğranıp göz kararınca sıvı yağda öldürülür. Orta ateşte havuç, kabak, patates hepsi rendelendikten sonra sırayla soğana katıp karıştırılır.Sarımsak rendelenip bu karışıma katılır. Daha önce haşlanan ve didilen tavuk göğsü de katılır.(Bütün malzemeler 2-3 dk arayla katılır)baharat ve salça eklenip karıştırılır.

      Baharatlarda miktar tat zevkinize göre ayarlanır. Bunlar çok yakışıyor ama siz dilediğinizi ekleyebilirsiniz. En son dereotu kıyılır ve eklenir. Kreplere harçtan koyup börek gibi sarıyoruz ve önce yumurta akına sonra süte ve en son ekmek içi harcına batırıp kızgın yağda kızartıyoruz. Biraz zaman alıyor fakat deneyip yerseniz lütfen tadını belirtin:) Bu böreğimle bir etkinlikte 1. oldum. Sizler dilerseniz ceviz de ilave edebilirsiniz. AFİYET OLSUN.

      Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Burçin hanıma teşekkür ederiz.